18 Haziran 2014 Çarşamba


Çeken Akıntılar ve Suda Boğulmalar Çalıştayı, geçtiğimiz aylarda İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konuyla alakalı olarak ise 13.06.2014′de Vali Mutlu, Twitter hesabından sosyal sorumluluk bilinci ile bir mesaj yayımladı. Mutlu mesajında “Karadeniz’de yüzecekler! Çeken akıntıya karşı çok dikkatli olun!” diyerek vatandaşları uyardı.
“Akıntıya Tutulma Yaşama Tutun” Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” kapsamında hazırlanan program İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile proje ortakları İstanbul Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülüyor.
Özellikle Karadeniz sahillerinde görünen çeken akıntılar nedeniyle meydana gelen ölüm ve yaralanma olayları konusunda İstanbul genelinde kamuoyu farkındalığı yaratmak amacıyla “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” çerçevesinde “Akıntıya Tutulma Yaşama Tutun” isimli proje çalışması İstanbul Valisi Hüseyin Avni tarafından da büyük destek gördü.
Projenin temel amacı İstanbul’da ikamet eden vatandaşları özelliklede çocuklar ve gençleri kentsel bir risk alanı olduğu değerlendirilen kontrolsüz sahil ve plajlar ile Karadeniz’e özgü çeken akıntılar (rip akıntısı) hakkında bilgilendirmek; suda boğularak yaralanma ve ölüm olayları konusunda kamuoyu farkındalığını yaratmak olarak açıklandı.
Bu bağlamda sosyal medyayı oldukça etkin kullanan Vali Mutlu, paylaşımlarında sosyal sorumluluk bilinci ile yayımladığı mesajlarında bu konuya ayrı bir alaka göstererek “Karadeniz’de yüzecekler! Çeken akıntıya karşı çok dikkatli olun!” diyerek vatandaşları uyarıcı paylaşımlarda bulundu.
Çeken akıntı nedir?
Haberin Daha detaylı okumak için TIKLAYIN
Bir önceki yazımız olan Yarışmacı İlk soruda elendi başlıklı makalemizde , ve hakkında bilgiler verilmektedir.
Not: Bu yazı çeşitli Algoritmalardan geçerek otomatik verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder